بلاگ اسکای گروه سبز آگهی 118

مقالات مدیریت کسب و کار و بازاریابی نوین الکترونیکی

بلاگ اسکای گروه سبز آگهی 118

مقالات مدیریت کسب و کار و بازاریابی نوین الکترونیکی

عقب‌نشینی اتحادیه اروپا از تحریم بنزین ایران

 در حالی که شرکت‌های نفتی به بهانه تحریم‌های اتحادیه اروپا تلاش می‌کردند بنزین را به قیمت بیشتری به کشورمان بفروشند، مانور تولید بنزین و دیگر اقدامات انجام شده در ایران باعث شد اتحادیه اروپا از تصمیم خود برای تحریم بنزینی ایران عقب‌نشینی کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، پس از اعلام تحریم‌های سازمان ملل بر علیه ایران در ژانویه سال 2010 ، کنگره آمریکا نیز تحربم‌های خودساخته‌ای را بر علیه ایران وضع کرد و اتحادیه اروپا نیز موافقتنامه‌ای را برای اعمال تحریم‌هایی فراتر از تحریم سازمان ملل بر علیه کشورمان امضا کرد که یکی از مهمترین فصول این تحریم‌ها، موارد مربوط به صنایع و تکنولوژی‌ها و سرمایه‌گذاری در نفت و گاز و همچنین تجارت نفت و گاز و فرآورده‌های آن بود. البته پیش از این تحریم‌ها شرکت‌های آمریکایی حضور فعالی در صنعت نفت ایران چه در حوزه سرمایه‌گذاری و چه در حوزه تجارت نفت نداشتند اما شرکت‌های اروپایی با وجود مزاحمت تحریم‌های قدیمی‌تر آمریکا حضور فعال‌تری را در صنعت و تجارت نفت ایران تجربه می‌کردند.
بر اساس این موافقتنامه که در ژوئیه 2010 به تصویب رسید و در شرایطی که هنوز آیین‌نامه‌ها و مقررات مربوط به این تحریم‌ها اجرایی نشده بود، شرکت‌های اروپایی تحت فشار اجرای این تحریم‌ها و خروج از صنعت نفت ایران قرار گرفتند و از سوی دیگر با توجه به نیاز ایران به فرآورده‌های پالایش شده نفتی به خصوص بنزین(ایران در آن زمان یکی از بزرگترین واردکنندگان بنزین جهان بود)، شرکت‌های فروشنده بنزین در جهان به بهانه تصویب تحریم‌ها تلاش کردند با قیمتی بالاتر از قیمت معمول بنزین خود را به ایران بفروشند.
اما این شیطنت فروشندگان بنزین به جای انفعال، واکنش فعالانه ایران را در پی داشت و مسئولان نفتی کشور با یک مانور عملیاتی طرح تولید بنزین در پتروشیمی‌ها را کلید زدند و طی مدت کوتاهی واردات بنزین به کشور تقریبا قطع شد.
وزیر نفت ایران در این باره گفت: "در سال گذشته یک هفته به صورت آزمایشی تولید بنزین در پتروشیمی‌ها را انجام دادیم و در زمانیکه برخی 50 دلار در هر تن روی قیمت بنزین برای فروش به ایران می‌کشیدند طرح را به صورت عملیاتی وارد چرخه مصرف کردیم. "
از بین رفتن یکی از بزرگترین بازارهای بنزین دنیا در کنار عرضه بیش از نیاز بنزین که پیش از اعمال تحریم‌ها نیز کاملا محسوس بود، باعث کاهش قیمت بنزین از سویی و باقی ماندن بنزین روی دست فروشندگان از سوی دیگر شد. صادر کردن چند محموله بنزین از ایران دست بالا را در این بازی به ایران داد و سید مسعود میرکاظمی وزیر نفت در یک کنفرانس خبری چنین گفت: " امروز اجازه دادیم با 20 دلار کمتر از گذشته در هر تن بنزین را به ایران صادر کنند که برای صادرات مجدد استفاده می‌شود. "
با انجام این مانور، شرکت‌های اروپایی که با وضع هر تحریم به دنبال ایجاد شرکت‌های واسطه‌ای و گران‌تر کردن کالا و خدمات خود بودند منافع خود را در این زمینه از دست رفته دیدند و اتحادیه اروپا ترجیح داد آیین‌نامه‌ها و مقررات اعمال تحریم‌ها را با تغییراتی تصویب کند.
بر این اساس خبرگزاری رویترز طی گزارشی از مفاد تحریم های یک جانبه اتحادیه اروپا علیه ایران اعلام کرد این تحریم ها ماده مهمی را که اتحادیه اروپا به آن نیاز دارد مستثنی کرده است.
بر اساس گزارش رویترز و متن منتشر شده این مقررات، تحریم های جدید که اواخر هفته گذشته(چهارشنبه گذشته) و پس از گذشت سه ماه از تصویب اولیه در اتحادیه اروپا جنبه قانونی یافتند واردات و صادرات نفت و گاز از ایران و به ایران را دربرنمی گیرند.
خبرگزاری‌های دیگر نیز اعلام کردند این مقررات-برخلاف مصوبه کنگره آمریکا- صادرات و واردات نفت و گاز را به ایران مجاز می‌شمرد. بر این اساس یکی از مقامات رسمی اتحادیه اروپا گفت: " اگر شما می‌خواهید یک تانکر پر از فرآورده‌های نفتی پالایش‌شده به ایران ارسال کنید و می‌توانید اثبات کنید که کالاهای دیگری را که ما غیرطبیعی فرض می‌کنیم حمل نمی‌کنید، اتحادیه اروپا مشکلی با آن ندارد. "
این مقام اروپایی که نام وی در خبر خبرگزاری‌های خارجی ذکر نشده است ادعا می‌کند که اروپایی‌ها نمی‌خواهند روی زندگی مردم ایران تاثیر منفی بگذارند و می‌گوید این مساله نشان می‌دهد آنها از منویات ایلات متحده در تحریم‌هایی که فراتر از تحریم‌های سازمان ملل وضع کرده پیروی نمی‌کنند اما واقعیت این است که این موضع‌گیری را به وضوح می‌توان به عقب‌نشینی اتحادیه اروپا از تحریم بنزین ایران و تلاش این اتحادیه برای از دست ندادن این بازار بزرگ در شرایطی که اتحادیه درگیر بحران اقتصادی است تعبیر کرد. 
 

منبع: خبرگزاری فارس 

گردآوری: سامانه تبلیغاتی آگهی 118 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد